29 oktober 2019 Meer nieuws

Guldemond in de prijzen bij World Tulip Summit

Jan J. Guldemond is benoemd tot ‘member in the order of the tulip’ tijdens de World Tulip Summit, die van 14 tot en met 16 oktober plaatsvond in Den Haag. Hij kreeg daarbij de World Tulip Award als waardering voor zijn jarenlange inzet voor de promotie van de tulp.

Guldemond is 36 jaar werkzaam geweest bij Keukenhof en is daarna altijd promotie blijven maken voor de tulp. Hij maakt onder meer ontwerpen voor bloemenmozaïeken. “De laatste 12 jaar ben ik nog altijd actief voor projecten in binnen- en buitenland”, zegt Guldemond. Hij werkt onder meer voor JUB Holland in Noordwijkerhout.

Bijeenkomst voor tulpenparken

World Tulip Summit is een tweejaarlijkse bijeenkomst voor parken en festivals waar de tulp centraal staat. In 2002 vond de eerste editie plaats in Ottawa, Canada. Het is de voortzetting van de Great Tulip Conference of the Royal National Tulip Society, die ruim honderd jaar geleden werd gehouden in Londen.

Dit jaar kwamen 75 deelnemers van 40 tulpenparken en -festivals naar Den Haag om te horen en te zien wat er allemaal in de wereld van de tulp gaande is.

Kijk voor meer informatie op de website van World Tulip Summit.

Lees ook het artikel ‘Mensenmagneet’ over de World Tulip Summit in Den Haag in Greenity nr. 52, op pagina 40-42.

Op de foto: Jan J. Guldemond (l) ontvangt uit handen van Michel Gauthier, voorzitter van World Tulip Society, de oorkonde die hoort bij de World Tulip Award.