14 mei 2018 Meer nieuws

Grof geld voor kleine partijen Colchicum

Voor de veiling van vandaag, 14 mei, werd er geveild vanaf Texel. Voor opdrachtgever Fa. J. Zegers werden er zestien partijen Colchicum geveild.

Geïnteresseerd is specifieke cultivars

De veiling trok een beperkt aantal kopers. Deze waren volgens de CNB-veilingmeesters gericht geïnteresseerd in een aantal cultivars. Niet alle partijen zijn vandaag verkocht. Deze zijn nog te koop voor geïnteresseerden. Daarvoor kan contact worden opgenomen met CNB-veilingmeester Jan Meijer, tel. 06 – 10 44 28 03.

Kleine partijen goed verkocht

De gerealiseerde prijzen waren uiteenlopend. Bijzonder was dat specifieke, kleine partijen veel geld opbrachten. Andere partijen werden voor een redelijk tarief verkocht. Volgens de veilingmeesters was het cultivarafhankelijk. “Het is net wat kopers ermee willen doen. Sommige partijen waren te groot voor kopers om te verwerken. Kleine partijen kunnen ze planten en groter maken.”

De opdrachtgever is tevreden, maar had liever gezien dat alles verkocht zou zijn. De verwachting is dat de opgehouden partijen alsnog worden verkocht.

De gemaakte prijzen

Bekijk hier de gemaakte prijzen van de partijen Colchicum van de veiling van 14 mei.

Overzicht van de komende groene veilingen

Bekijk hier het overzicht van de komende groene veilingen. Woensdag 16 mei wordt de omvangrijke kraam van Warmerdam ‘De Toekomst’ uit Den Helder geveild.