4 mei 2021 Meer nieuws

Groeneveilingseizoen 5 mei van start

Woensdag 5 mei start het groeneveilingseizoen. Deze eerste dag staan er veilingen voor drie bedrijven op de rol. Het aanbod bestaat hoofdzakelijk uit tulpen. Daarnaast worden krokus 'Jeanne d'Arc' en Leucojum Aestivum ‘Gravetye Giant’ geveild.

Vanuit de Mijnzaal in Bovenkarspel gaat CNB veilen. Vandaag zijn de laatste voorbereidingen getroffen. HB Veilen gaat samen met Hobaho vanaf diverse locaties veilen. Bekijk het volledige overzicht van komende groene veilingen.

Prijzen online

Zodra de prijzen van de veilingen bekend zijn, worden ze op deze website gepubliceerd. Per bedrijf is een veilingpagina gemaakt. Op deze pagina is alle informatie over de veiling te vinden, net als een tabel met het aanbod. In deze lijst komt achter de cultivars de gemaakte prijs te staan.

Tot het laatste moment aanmelden

Aanmelden voor een groene veiling van CNB kan tot het laatste moment. Dit kan op via een aanmeldformulier voor kopers, een aanmeldformulier voor inkopers/vertegenwoordigers, of door accountmanager Ronald Walkier te e-mailen (ro.walkier@cnb.nl).

Komende week

Op de eerste veildag wordt het aanbod van drie opdrachtgevers geveild. De veildag start met het aanbod van H.C. Verdegaal & Zn. Aansluitend volgt het aanbod van Kwekerij Oud Breeland en Fa. C.W. van der Salm en Zonen kwekerij. Tevens sluit in de avond de materialenveiling voor JUB Holland, Kapiteyn en Wilven bv.

Op donderdag 6 mei volgt de veiling voor P.A.M. Klaver B.V. Voor deze opdrachtgever wordt zo’n 28 hectare geveild. Het aanbod bestaat uit tulp, Allium, krokus, iris en narcis. De eerste veilweek wordt vrijdag 7 mei afgesloten. Deze dag bestaat het aanbod volledig uit tulpen. Deze worden in opdracht van Kwekerij Siem Munster (vier cultivars) en Boots Quality Bulbs B.V. (drie cultivars) groen geveild.