19 mei 2020 Meer nieuws

Groeneveilingseizoen CNB afgesloten

Het CNB-veilingteam had vandaag een betrekkelijk kleine veiling voor twee opdrachtgevers. Er werden in totaal vijf verschillende tulpen groen geveild vanuit Bovenkarspel.

Door het geringe aanbod, was er volgens afslager Erik Barnhoorn gematigde belangstelling. “De twee cultivars van Bloembollenbedrijf Menting zijn wegens de gewenste prijs opgehouden.” De drie cultivars van V.O.F. R. & M. Boerma zijn wel verkocht.

Geruststelling

Dit was de laatste groene veiling van dit seizoen voor CNB. Volgens Barnhoorn en Martijn van Schie, accountmanager veilen, is het resultaat beter dan vooraf was ingeschat. “Gezien de stemming in de markt, hadden we de verwachting naar beneden bijgesteld. Toch is het verkoopresultaat hoger dan gedacht. We zijn er in geslaagd om alles te verkopen voor opdrachtgevers die wegens bedrijfsbeëindiging groen veilden. Dat is een hele geruststelling voor hen. Voor telers die slechts een deel van hun kraam aanboden, is het niet altijd gelukt.”

Laatste groene veiling

Eind mei is de laatste groene veiling van dit seizoen voor Firma de Boer. Hun aanbod tulpen wordt online geveild door HB Veilen en Hobaho.