23 mei 2019 Meer nieuws

Groeneveilingseizoen afgesloten

De laatste groene veiling was vandaag, 23 mei, voor Firma G.J. Duineveld & Zn. Ook nu is alles verkocht. Er was met name veel belangstelling voor de nieuwere cultivars.

De laatste veiling verliep in een rap tempo volgens Erik Barnhoorn, lid van het CNB groeneveilingteam. “Het waren vrij grote kavels en we hoefden maar naar twee locaties.” Zo’n 35 mensen kwamen op de veiling af. “Ze waren geïnteresseerd en hadden kooplust”, laat Barnhoorn weten. “Het animo om te kopen kwam mede door de hele goede stand van het gewas. Dit was keurig verzorgd. Dat mag gezegd worden.”

Bovengemiddeld veel belangstelling

Op de veiling werden tulpen voor de droogverkoop en voor de broeierij aangeboden. Voor de nieuwere soorten zoals ‘Galgary Sensation’, ‘Sweet Simone’, ‘Queensday’ en de niet al te lang geleden uitgegeven ‘Ranomi’ was volop interesse. “Dat zagen we het hele veilingseizoen al. Voor het nieuwere sortiment is bovengemiddeld veel belangstelling.” Bekijk hier de gemaakte prijzen van Firma G.J. Duineveld & Zn.

Het veilingteam van CNB kijkt terug op een prima veilingseizoen. “Opdrachtgevers waren meer dan tevreden en dankbaar voor het resultaat.”

De gemaakte prijzen van alle veilingen

Dit was de laatste groene veiling van het seizoen. Het overzicht met alle veilingen blijft voorlopig op de website staan. Zo is het nog mogelijk om de gemaakte prijzen per veilingen te bekijken.