6 mei 2021 Meer nieuws

Groene veiling P.A.M. Klaver: grote partijen, hoge bedragen

Wegens bedrijfsbeëindiging liet P.A.M. Klaver B.V. uit Anna Paulowna 6 mei zijn complete kraam groen veilen. Volgens veilingmeester Erik Barnhoorn van CNB bestond het aanbod uit grote partijen.

Bij grote partijen hoorden voor de opdrachtgever gelukkig ook hoge bedragen. “Bij eenmalige verkoop door bedrijfsbeëindiging is het belangrijk om goede resultaten te halen”, licht Barnhoorn toe. Dat is deze groene veiling gelukt. Het animo was goed en er werd volop geboden.

Partijen verversen

Barnhoorn laat weten dat er voor alle partijen animo was. De veiling ging van start met miniatuurnarcissen. Die gingen weg voor goed geld. Daarna kwam een grote partij krokus aan bod. “Daar was veel belangstelling voor. Er komt nooit zoveel aanbod te koop. Hiermee kunnen kopers hun partijen verversen.”

Perspectief

De tulpen waren met name geschikt om te telen op zandgrond. Barnhoorn noemt ‘Avignon’, ‘Spring Song’ en ‘Texas Gold’. “Dit zijn niet de jongste soorten, maar hebben altijd voor een prima rendement gezorgd bij de opdrachtgever. Dat biedt perspectief voor kopers.”

Exclusieve soorten

De kraam van P.A.M. Klaver had ook een aantal nieuwe cultivars, zoals ‘Red Ranger’, ‘Tom Pouce’ en ‘Surrender’. “Deze konden rekenen op een goede prijs. Net als de drie exclusieve soorten de voor droogverkoop.” Dit zijn ‘Green Love’, ‘Green Spirit’ en Spring Green.’ Bekijk de gemaakte prijzen.

Tulpen van de klei

Vrijdag 7 mei staan zeven tulpencultivars op het programma. Deze komen van twee opdrachtgevers: Kwekerij Siem Munster en Boots Quality Bulbs B.V.