15 mei 2019 Meer nieuws

Groene veiling opgeknipt vanwege omvang

De groene veiling van Bloembollenbedrijf Brouwer B.V. is in delen opgeknipt vanwege de omvang. Eerder al (8 mei) werd het aanbod Iris Reticulata geveild. Dinsdag 14 mei was het tijd voor de narcissen en krokussen.

Op vier verschillende locaties werd voor Brouwer groen geveild door CNB. De 15 ha van de narcis ‘Tête-à-Tête’ sprong in het oog. Deze partij kon rekenen op belangstelling van diverse kopers. Daardoor werd er de hele dag lekker geboden volgens Erik Barnhoorn van het CNB groeneveilingteam. “Alle narcissen zijn uiteindelijk verkocht aan één koper.”

Kooplust bleef aanwezig

Voor de verschillende krokussen was er ook belangstelling volgens Barnhoorn. “Het animo voor beide gewassen was goed. Ondanks dat de veiling op vier verschillende locaties was, bleef de kooplust de hele dag aanwezig.”

Tulpen veilen op 16 mei

Opdrachtgever Brouwer is tevreden met het behaalde resultaat. Voor het bedrijf wordt morgen, 16 mei, nog een dag groen geveild. Dan komt het aanbod tulpen voorbij. Het bloembollenbedrijf uit Den Helder veilt alle voorjaarsgewassen omdat zei stoppen met de teelt hiervan. Bekijk de gemaakte prijzen van de narcissen en krokussen.

Verder deze week

Verder veilt CNB deze week voor Noordkop Bulbs (16 mei). Hobaho veilt de laatste dag van deze week (17 mei) voor H.A. Zomerdijk.

Overzicht komende veilingen

Bekijk het overzicht van de komende groene veilingen.