16 mei 2019 Meer nieuws

Groene veiling met alleen maar tulpen

Op de groene veiling van vandaag, 16 mei, werden 22 partijen tulpen geveild voor twee opdrachtgevers uit Den Helder: Bloembollenbedrijf Brouwer en Noordkop Bulbs.

De partijen werden door elkaar heen verkocht. Vanaf de start was er een groot koperspubliek. Volgens Erik Barnhoorn van het veilingteam waren alle gebieden vertegenwoordigd. “Er waren kopers uit West-Friesland, de Zuid en uit het Noordelijk Zandgebied. Allemaal geïnteresseerd in de tulpen.”

Grotere handelspartijen

De bedrijven hadden de laatste jaren geïnvesteerd in hun kraam. Deze nieuwere partijen konden rekenen op de aandacht van het koperspubliek. Maar er was niet alleen oog voor het nieuwere sortiment, ook voor de grotere handelspartijen van de bedrijven werden goede bedragen betaald, volgens het teamlid.

Prijzen Noordkop Bulbs

De veiling ging van start bij Noordkop Bulbs. Die hadden in het aanbod ook twee zaailingen. Beide bedrijven boden een partij ‘Match’ aan. Hierin zit wat verschil qua prijs. Barnhoorn kan dat verklaren: “Dat komt door het verschil in gewasstand.” Bekijk hier de gemaakte prijzen van Noordkop Bulbs.

Laatste deel Bloembollenbedrijf Brouwer geveild

Vanwege het omvangrijke aanbod dat Bloembollenbedrijf Brouwer door CNB liet veilen, was het aanbod verspreid over drie veildagen. Nadat eerder Iris Reticulata, narcis en krokus is verkocht, was het vandaag tijd voor de tulpen. Deze spreiding is goed bevallen. “Zo konden kopers zich concentreren op een specifiek gewas. Sommige kopers die interesse hadden in de verschillende voorjaarsgewassen hebben we meerdere dagen gezien”, geeft Barnhoorn aan. Bekijk de gemaakte prijzen.

Overzicht komende veilingen

Morgen is de groene veiling van Hobaho voor H.A. Zomerdijk. De week erop gaat CNB verder met groen veilen. Dinsdag 21 mei veilt CNB diverse tulpen van Hilberts Bloembollen. Woensdag 22 mei wordt een flinke partij hyacinten geveild voor Zonneveld Flower Bulbs. De laatste veiling van het seizoen is die van Firma G.J. Duineveld & Zn. Deze veiling bestaat uit verschillende tulpen. Bekijk het overzicht van de komende groene veilingen.