12 mei 2020 Meer nieuws

Groene veiling: kwaliteit en sortiment trekt kopers

Door een gevarieerd aanbod van diverse botanische tulpen, broeitulpen, narcissen en krokussen, was er veel animo voor de groene veiling van Fa. Job v.d. Pol uit Egmond aan den Hoef. Vijftig belangstellenden kwamen vandaag op deze veiling af.

Volgens afslager Erik Barnhoorn van CNB was de belangstelling groot door de kwaliteit van de bollen en het sortiment. “De kraam is keurig opgebouwd en voorzien van goede certificaten. Dat is te zien in de prijs.” De meeste partijen hadden Klasse 1 of Klasse 1 Japan.

Niet vaak te koop

Barnhoorn noemt de narcissen ‘Yellow River en ‘Osiris’. “Deze cultivars komen niet vaak te koop en konden rekenen op veel belangstelling.” Al was er volgens Barnhoorn en veilingmeester Martijn van Schie ook onverminderd animo voor de ruim 2.000 rr ‘Tête-à-Tête’ en voor de krokussen. Ondanks de moeilijke tijden voor de tulpenbroeierij wegens corona, was er voor de broeitulpen van vandaag evengoed belangstelling. Deze werden gebruikt voor eigen broei.” In totaal is er bijna 20.000 rr groen geveild. Bekijk de gemaakte prijzen.

Komende veilingen

Vanavond sluit de online groene veiling van G. & R. Koper uit Heemskerk. Die dag erna sluit de tweede online veiling, ditmaal voor Appelman Tulpen uit Wogmeer. Donderdag wordt het tweede deel van het aanbod van Bloembollenkwekerij Firma Veul groen geveild. De laatste dag van de week staan er vijf bedrijven op de agenda. De dag start met het aanbod van Van Steijn. Daarna volgt het aanbod van Kwekerij Siem Munster, M.A.C. Bos, Firma S.P. Vlaar en Frits Kuijpers. De laatste veildag is dinsdag 19 mei. Dan wordt er geveild voor V.O.F. R. & M. Boerma en Bloembollenbedrijf Menting B.V. Bekijk alle veilingen in dit overzicht.