9 mei 2019 Meer nieuws

Groene veiling: ‘Kooplust was goed’

Het CNB groeneveilingteam mocht 9 mei veilen voor N.P. Levering en Zonen in Castricum en voor C.J. Hageman & Zn in Egmond en Waarland. Voor de tulpen van C.J. Hagemand & Zn werd volgens het team leuk geboden.

“Er was veel geïnteresseerd publiek met kooplust. Daardoor kwam er een leuk spel opgang”, zo vertelt afslager Erik Barnhoorn. Deze ochtend begon het veilingteam bij de tulpen van C.J. Hageman & Zn in Egmond. Deze staan op het zand en zijn geschikt voor zowel de broeierij als de droogverkoop.

Belangstelling voor tulpen

In de middag ging het team verder in Waarland voor dezelfde opdrachtgever. Hier stonden de tulpen in netten geplant op de klei. Over de veiling daar was het veilingteam ook tevreden. “De belangstelling was hier ongeveer gelijk met zo’n twintig tot vijfentwintig mensen en de gewasstand was goed.”

Verwachtingen waar gemaakt

Deze ochtend en middag veilingen hebben geleid tot een zeer tevreden opdrachtgever. “De opbrengst was boven verwachting”, geeft Barnhoorn aan. Bekijk de gemaakte prijzen van de veiling van C.J. Hageman & Zn.  

Naderhand verkocht

De partij Frittilaria Persica van N.P. Levering en Zonen is opgehouden. Na het afsluiten van de veiling vond deze partij een koper.

Gevarieerd sortiment

Vrijdag 10 mei wordt er door CNB een gevarieerd sortiment geveild voor Firma G.C.M. van Diepen en J. Clemens Jr. Beide bedrijven laten groen veilen vanwege bedrijfsbeëindiging. In het aanbod van morgen zitten tulpen, narcissen, Allium’s, krokussen en Chionodoxa’s. Na het weekend gaat het groeneveilingteam van CNB maandag 13 mei verder. Het bedrijf Erven W.J. Klijn uit Egmond aan den Hoef laat 3.500 rr Fritillaria veilen. Verder veilt CNB in week 20 voor bloembollenbedrijf Brouwer (14 en 16 mei), Ph. Hoogland (15 mei), Salm Flora (15 mei) en voor Noordkop Bulbs (16 mei). Dan zit de tweede veilweek voor CNB erop. Hobaho heeft de laatste dag van week 20 een groene veiling staan. 17 mei veilen ze tulpen voor H.A. Zomerdijk.

Overzicht komende veilingen

Bekijk het overzicht van de komende groene veilingen.