9 mei 2018 Meer nieuws

Groene veiling CNB: goede prijzen per roede

Bij de eerste en laatste opdrachtgever werden de hoogste prijzen per roede gerealiseerd. Dit gebeurde op de derde veildag van het CNB-veilingteam op 9 mei.

Hoge prijzen voor ‘Double Price’ en ‘Marie Jo’

De hoge prijzen kwamen door de aangeboden cultivars. Bij de start van de veiling werden de drie porties van ‘Double Price’ verkocht aan één koper. Dat resulteerde in een goede prijs. Bij het laatste veiladres van de dag kwam de partij ‘Marie Jo’ aan bod. Ook deze werd verkocht voor een hoge prijs.

Deze twee genoemde cultivars haalden de hoogste prijs per roede. Dat is volgens de veilingmeesters van CNB te verklaren. “De waarde van de soorten is begrijpelijk. Het zijn nieuwere en vooral gewilde cultivars.”

Reële, marktconforme prijzen

Op deze derde veildag werdt er voor vijf opdrachtgevers een broeiassortiment geveild. De aangeboden partijen gingen weg voor reële, marktconforme prijzen. Er werden hogere en lagere prijzen gerealiseerd. Dat komt volgens de veilingmeesters door de omvang, klassering en het gevarieerde assortiment.

De gemaakte prijzen

De laatste veildag van deze week was in de Noordoostpolder. Bekijk hier de gemaakte prijzen van de veiling van 9 mei.

Overzicht van de komende groene veilingen

Bekijk hier het overzicht van de komende groene veilingen. Maandag 14 mei worden er zestien partijen Colchicum geveild op Texel.