8 januari 2019 Meer nieuws

Groene Helden naar Schagen

De Groene Helden van de bollenacademie bezoeken zaterdag het Makado Centrum in Schagen (NH). Via verschillende uitdagende challenges kunnen kinderen op interactieve wijze kennismaken met de veelzijdigheid van de groene sector.

In het winkelcentrum wordt een stand opgetuigd waar kinderen tussen 12.00 en 17.00 uur vier verschillende zogeheten challenges kunnen spelen. Behalve de Groene Helden is ook het Clusius College Schagen aanwezig, zodat jongeren en ouders kennis kunnen maken met het groene vmbo en de mogelijkheden van een opleiding aan deze school.

Studiebol

De Groene Helden Tour is een initiatief van de Stichting Bollenacademie en is onderdeel van het project Studiebol. Doel van deze tour is om het groene kennis- en innovatiesysteem in Nederland te versterken. Omdat kinderen van 6 tot 12 jaar nog maar nauwelijks in aanraking komen met de groene sector, wordt deze Groene Helden Challenge gehouden. Via ‘Test je gameskills’ kunnen kinderen proberen zo veel mogelijk bloembollen te oogsten en bij ‘Test je zintuigen’ kunnen ze ervaren hoe insecten voelen, er uitzien en smaken. Bij ‘Weet wat je eet’ leren ze welke ingrediënten er zoal in ons eten zitten en bij ‘Weg met die heg’ helpen ze om hun woonomgeving te vergroenen. Aan het einde van de challenge wordt van elke groene held een pasfoto gemaakt.