25 augustus 2021 Meer nieuws

Groen licht bundeling veilingvervoer

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) keurt de samenwerking tussen Royal FloraHolland (RFH) en de vervoersbedrijven De Winter, Van Zaal en Wematrans goed. De oprichting van logistiek dienstverlener Floriway gaat door.

Volgens de ACM is er voldoende keuzevrijheid voor de handel en logistieke dienstverlening in de sierteeltsector. Oprichting van Floriway heeft volgens het instituut geen grote gevolgen voor de concurrentie.

Keuze

Floriway wordt een zelfstandig transportbedrijf dat logistieke diensten levert voor sierteeltproducten. Floriway wordt op termijn onder meer gekoppeld aan de digitale marktplaats Floriday, kondigt veiling Royal FloraHolland (RFH) aan. 'Kwekers, kopers en retailers hebben de vrije keuze om gebruik te maken van de transportdiensten van Floriway. Van enige verplichting is geen sprake, ook niet bij levering op een RFH-locatie of afvoer vanaf een RFH-locatie', voegt de veiling toe bij het delen van het ACM-besluit.

Termijn

Hoewel de komende tijd alles bij het oude blijft voor de klanten van de betrokken transportbedrijven, start Floriway direct met de integratie van de verschillende bedrijven. Op termijn werken de bedrijven onder de nieuwe naam Floriway.