20 maart 2018 Meer nieuws

'Groen Doen in de Klas!' van start

Op woensdag 21 maart neemt Agnes van Ardenne, waarnemend burgemeester van de gemeente Westland, het eerste werkboekje van het lesboekje ‘Groen Doen in de Klas!’ in ontvangst. Vervolgens krijgen de leerlingen van groep 5 van basisschool De Kameleon in ’s-Gravenzande de boekjes uitgereikt.

Lesprogramma over bloemen en planten

Vanaf deze lente kunnen basisschoolleerlingen in groep 5/6 aan de slag met een lesprogramma over bloemen en planten. ‘Groen Doen in de Klas!’ is een initiatief van Pim van den Akker, bloemsierkunstenaar en oprichter van Flower Factor, en van Young Crowds, specialisten in educatieve content. ‘Groen Doen in de Klas!’ is al voor bijna 20.000 basisschoolleerlingen besteld.

Voor ieder seizoen een editie

Het programma bestaat uit vier edities, één voor ieder seizoen. In het werkboekje staan creativiteit en kennis over de bloemen- en plantensector centraal. Leerlingen steken de handen uit de mouwen en in de aarde met afwisselende en interessante opdrachten.

Jonge verslaggevers vragen kwekers hemd van het lijf

Naast het werkboek is er ook een interactieve, digitale leeromgeving met video's en extra opdrachten. Hier kunnen de leerlingen onder andere twee jonge verslaggevers volgen die in de wereld van de groenbranche duiken en kwekers, bloemisten en veilingmeesters het hemd van het lijf vragen.

Foto: Flower Factor