11 januari 2019 Meer nieuws

Greenity-debat: ‘De sector is geweldig’

Ruim zestig vakgenoten namen deel aan het Greenity-debat op de slotdag van de Mechanisatietentoonstelling, 10 januari in Vijfhuizen. Het thema was ‘Is ondernemen anno nu nog leuk?’

Aan de hand van stellingen gingen bollenkweker Mike Wit van Wit Flowersbulbs, directeur Kitty de Jong van Fleur Agro Select, mede-eigenaar Wilbert van Bentem van Van Bentem Sierteelt en algemeen directeur van Florex Gertjan Klumpenhouwer met elkaar en de zaal in debat, onder leiding van Greenity-redacteur Monique Ooms. Centrale vraag was of het eigenlijk nog wel leuk is, dat ondernemen.

Levendige discussie

Communicatie, transparantie, personeel en certificering waren de onderwerpen die in ruim een uur voorbijkwamen. De discussie was levendig, waarbij debatleider Ooms erin slaagde de hele zaal erbij te betrekken. Belangrijkste conclusie: bij ondernemen komt een hoop ‘gedoe’ kijken, maar werken in de sector is geweldig.

Lees meer over het Greenity-debat ‘Is ondernemen anno nu nog leuk?’ op pagina 32 van Greenity nr. 32, die donderdag 17 januari verschijnt.

Dit was het tweede Greenity-debat. Volgend jaar komt er vrijwel zeker een derde editie.