17 december 2021 Meer nieuws

Greenity 108: overbelast net

Zonnepanelen op het dak, een windmolen op het land: het komt steeds vaker voor. Wat ook steeds vaker voorkomt, is dat het niet mogelijk is om deze energie terug te leveren. De reden: het energienet kan dit niet aan.

In Greenity 108 gaat het over deze overbelasting op het energienet en mogelijke oplossingen. Zo verdiepen steeds meer bedrijven zich in alternatieven zoals zelf stroom opslaan.

Doorgaan na tegenslag

Nadat Martijn Heemskerk op 28 december 2018 plotseling overleed, gingen zijn vrouw Cristina en vader Willem verder met het bedrijf. Willem stelde zijn pensioen uit en Cristina ging de in- en verkoop erbij doen. Voor het overlijden van haar man zorgde ze namelijk al voor de financiën en de planning.

Bij Wit Flowerbulbs ontstond op 30 juli 2020 brand. Twee schuren vol met net gerooide bollen gingen in vlammen op. Op het hoogtepunt stonden er 23 brandweerwagens op de dam. Zo’n 65 hectare van de totaal 130 hectare plantgoed ging verloren. Een nieuwbouwplan werd in rap tempo gemaakt én uitgevoerd.

Greenity Talks

In Greenity 108 gaat het ook over Greenity Talks met de bollenjongens, ter voorbereiding op de komende live uitzending. De bollenjongens blikken terug op de serie en kijken vooral vooruit. Wat is hun visie op de toekomst? Wat drijft hen in hun dagelijks werk? Greenity Talks met de bollenjongens is woensdagavond 22 december van half 8 tot half 9 live te volgen via de pagina 'Greenity Talks' op onze website en via ons YouTube kanaal.

Benieuwd wat er nog meer in staat? Bekijk de inhoudsopgave of begin meteen met lezen.