19 november 2021 Meer nieuws

Greenity 106: pure luxe

Per seizoen broeit N.L. van Geest zo’n 370.000 stelen Amaryllis. Lange tijd was bollenteelt hun hoofdtak, maar toen de droogverkoop terugliep ontwikkelden ze een broeierijtak met de focus op exclusieve soorten.

In totaal broeien de broers Ben en Gerard van Geest zes soorten, deels uit eigen veredelingslijn, zoals ‘Red Reality’, ‘Pleasure’, ‘Ferrari’ en ‘Horizon’. “Onze parel is ‘White Amadeus’, een dubbele witte. Dat is geen eigen soort, maar wel een zeer geliefd product bij onze afnemers”, laat Gerard van Geest weten.

Indrukwekkende lelieshow

In Greenity 106 staan nog meer pagina’s vol met kleur. Zo ook het verslag over de lelieshow bij CNB. De kwaliteit, het niveau en het sortiment zorgden voor een indrukwekkende show. Zes inzendingen zijn voor u uitgelicht.

Nieuwe plantmachine kan dieper

Kleur komt ook terug in de reportage bij Pink Innovation. Deze machines – de ‘Roze Rooier’ en ‘Pink Planter’ – zijn herkenbaar aan hun roze kleur. Sinds het begin van dit jaar hebben werknemers Jim Luitjes en Coen van der Gragt het bedrijf overgenomen. Zij vertellen hoe het nu gaat in het bedrijf. Zo hebben ze een nieuwe plantmachine gebouwd die dieper kan planten.

Benieuwd wat er nog meer in staat? Bekijk de inhoudsopgave of begin meteen met lezen.