5 november 2021 Meer nieuws

Greenity 105: planten en rooien

Dat er deze periode rooi- en plantwerkzaamheden in Greenity staan, is niet gek. Op het land is het namelijk druk. Om een beeld te schetsen hoe het rooien en planten dit jaar gaat, is aan diverse bedrijven uit Kennemerland en de Noordoostpolder gevraagd hoe de werkzaamheden tot dusver verlopen.

Bij de meeste bedrijven gaat het rooien en planten goed, maar niet bij iedereen. Fotograaf René Faas schoot diverse foto's voor bij het artikel en maakte daarnaast een film.

Energieprijs stuwt kostprijs omhoog

Broeiers zijn op dit moment met andere zaken bezig. Afhankelijk van hun energiecontract kan het zomaar zijn dat de prijzen stijgen. Waarom stijgen deze energieprijzen? Wat is de verwachting? En hoe kunnen broeiers zich hierop voorbereiden? U leest het in Greenity nr. 105.

'Iedereen kan erin trappen'

Een ander punt dat kan zorgen kan veroorzaken, is cybercriminaliteit. Cyberveiligheidsspecialist Peter Zinn geeft een voorbeeld van een cyberaanval waarbij losgeld wordt gevraagd voor de 'gegijzelde' data: "Als ze in je klimaatcomputer komen en de instellingen veranderen waardoor je gewas dood gaat, ben je misschien wel bereid om het losgeld te betalen." Een reden om aan de slag te gaan met cyberveiligheid.

Benieuwd wat er nog meer in staat? Bekijk de inhoudsopgave of begin meteen met lezen.