18 juni 2019 Meer nieuws

Gratis bloembollenpakketten voor basisscholen

Basisscholen kunnen zich inschrijven voor een gratis bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Dit is een internationale campagne om kinderen kennis te laten maken met bloembollen. Er zijn 2.125 pakketten beschikbaar, waarvan 425 voor Nederlandse basisscholen.

Steeds meer onderzoeken bevestigen de positieve invloed van natuur op de gezondheid. Spelen in en met een natuurlijke omgeving draagt bij aan een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van kinderen. Het maakt kinderen creatiever, slimmer én fitter. Alleen is de afstand tussen mens en natuur door de verstedelijking nog nooit zo groot geweest als nu. Voor Bulbs4Kids is dit de reden om 2.125 gratis Bulbs4Kids-pakketten aan te bieden aan basisscholen in Nederland, Duitsland, Engeland, Canada en Frankrijk, zodat kinderen samen met hun klasgenoten bloembollen kunnen ontdekken.

Hoe werkt het?

Het Bulbs4Kids-bloembollenpakket laat zien en ervaren hoe bloembollen uitgroeien tot kleurrijke bloemen. Het bevat verschillende soorten bloembollen, schepjes, plantenstekers, werkboekjes en een lesondersteuning voor de docent. Aan Bulbs4Kids is ook een foto- en videowedstrijd verbonden. De hoofdprijs is de Gouden Bloembol 2020.

Inschrijven

Meesters en juffen kunnen hun klas inschrijven op bulbs4kids.com voor een gratis bloembollenpakket. Zij krijgen hiervan een bevestiging en ontvangen in het najaar, als het plantseizoen begint, het Bulbs4Kids-bloembollenpakket.

De pakketten zijn geschikt voor kinderen van 6-12 jaar (groep 3 t/m 8). Er is één pakket per basisschool beschikbaar.

Initiatief van iBulb

Bulbs4Kids is een initiatief van iBulb, de promotieorganisatie voor de bloembollensector. Het is het zesde jaar dat deze campagne voor basisscholen loopt.