24 maart 2020 Meer nieuws

Gratis bezorging van bloemen

Het aantal initiatieven om de bloemensector te ondersteunen blijft groeien. Zo laat Topbloemen.nl bloemen gratis bezorgen. Stichting Present vraagt om donaties voor bloemenaankopen.

Nederlands grootste online bloemenverkoper Topbloemen.nl stimuleert de bloemenverkoop door de verzendkosten voor haar rekening te nemen. Het bedrijf zet een groot campagnebudget in om deze actie kracht bij te zetten. Doordat klanten hun bloemen gratis bezorgd krijgen, verwacht de online retailer meer bestellingen te kunnen doorgeven aan de bloemisten die namens Topbloemen.nl bezorgen.

Nieuwe bloemenbezorger

Hold, een nieuwe Nederlandse bezorgdienst voor boeketten en planten, start vanaf vandaag in Amsterdam met het bezorgen van 'boeketten van hoop en liefde'. De online bloemen- en plantenservice zou dit najaar beginnen, maar heeft de lancering naar voren verplaatst vanwege zowel de sociaal-maatschappelijke als de economische gevolgen van de corona-pandemie.

Door vervroegd te lanceren hoopt Hold een deel van het bloemenoverschot voor vernietiging te behoeden en de kwekers een eerlijke prijs te kunnen betalen. Daarnaast zijn veel mensen nu genoodzaakt thuis te werken en hun sociale contacten tot een minimum te beperken. Hold wil hen helpen hun huis, de omgeving waar ze nu noodgedwongen zo veel tijd doorbrengen, wat op te vrolijken.

Inzetten voor anderen

Stichting Present Den Haag roept mensen op om bloemen te kopen om anderen te laten weten dat er aan ze wordt gedacht én om de bloemensector te steunen. Ze vraagt mensen 7,50 euro te storten. Hiervan koopt de stichting bloemen, die worden bezorgd bij ouderen en verzorgenden.

Present is een stichting die mensen stimuleert om zich voor anderen en de samenleving in te zetten.