29 maart 2019 Meer nieuws

Gouden medaille amarylliscollectie Floralia

Inzender Floralia kreeg de gouden medaille voor de collectie Hippeastrum die afgelopen maandag in de KAVB-keuringszaal in Lisse is gepresenteerd. De jury was zeer te spreken over de inzendingen van de zes deelnemers aan de Speciale Hippeastrumkeuring.

De beste vaas Hippeastrum werd ‘Peach Melba’  van fa. G. van Staalduinen uit ’s-Gravenzande. 'Puntgave bloemen met stelen van goede lengte en een zeer aparte kleur. Kortom, een toppertje', stelde de jury. Van Staalduinen liet een heel sortiment vazen zien met onder meer ‘Apple Blossom’ en ‘Gervase’ in het Galaxyformaat en ‘Pyjama Party’ en ‘Tres Belles’ (foto boven) in het Diamondformaat.

Galaxy

Gebr. Van Velden, eveneens uit ’s-Gravenzande, liet de snij-Hippeastrum ‘Rebecca’ en ‘Misty’ zien, beide behorende tot de Trumpetgroep. Boers Amaryllis (’s-Gravenzande) zette ‘Fairytale’ uit de Diamondgroep neer, ‘Barbados’ (Galaxy) en de nieuwe ‘Aquaro’, die gerekend wordt tot de Double Galaxygroep. N.L. van Geest BV (’s-Gravenzande) liet de nieuw ‘Candy Queen’ (Galaxygroep) zien.

Beste pot

De beste pot werd ingezonden door Floralia. Het was de Double Galaxy ‘Ice Queen’ (foto onder), die wat de jury betreft in zeer goede kwaliteit gepresenteerd werd. 'Net beter dan ‘Marylin’ van dezelfde inzender.' Floralia liet verder in het Galaxyformaat ‘Amore’, ‘Dancing Queen’, ‘Cherry Bloss’ (Cherry Blossom), ‘Double King’, ‘Princesse Claire’, ‘Clown’ en ‘Minerva’ zien. Het iets kleinere formaat Diamond was aanwezig met de nieuwe, nog niet geregistreerde ‘Tres Belles’ en ‘Floris Hekker’.

'Prima te gebruiken'

De presentatie is tenminste tot 4 april bij CNB in Lisse te zien. De presentatie maakt volgens de jury duidelijk dat Hippeastrum prima te gebruiken is als bloem op pot, als snijbloem op de vaas en in arrangementen. Hier is een fotoverslag te vinden, op de Facebookpagina van de KAVB.