5 maart 2019 Meer nieuws

Gonny van Saase wint Zandhaastrofee

Als afsluiting van de Lentetuin Breezand zijn maandagavond, 4 maart, de prijzen van de Koopman & Co Zandhaastrofee uitgereikt. Op vier onderdelen - tulp, calla, bijzondere bolgewassen en hyacint - was Gonny van Saase de beste soortenkenner.

De wedstrijd om de Koopman & Co Zandhaastrofee was dit jaar voor de 35e keer. De tweede plaats was met 147 strafpunten voor Carlos van der Veek vervult. Bob Siecker eindigde met 191 strafpunten op de derde plaats. Maar met 57 strafpunten stak Gonny van Saase hier met kop en schouders bovenuit. Tom Groot, bekend van Boer zoekt Vrouw en Eigen Huis en Tuin, mocht de prijs uitreiken.

Promo Division

In de Promo Division, waarbij deelnemers aan drie in plaats van vier onderdelen meedoen, werd Robert van der Hulst met afstand winnaar (24 strafpunten). Bas van der Wereld werd tweede (119) en Nico Vonderbank (164) volgde op de derde plaats.

Losse onderdelen

Op de losse onderdelen waren ook prijzen te verdienen. Winnaars bij de senioren waren Ruud de Waard (tulp), Robert van der Hulst (lelie en narcis), Bo Schilder (calla), Gonny van Saase (bijzondere bolgewassen bloeiend) en Bob Siecker (hyacint). Winnaars bij de junioren waren Bram Klaver (tulp) en Joris Teeuwen (calla). Het winnende trio in de bedrijven-trio-competitie was ‘De Goudvissen’, bestaande uit Ruud Sneekes, Ruud de Waard en Robert van der Hulst, met 15 strafpunten.

Tom Sijm werd dit jaar uitgeroepen tot veelbelovend juniorentalent en won hiermee de progressieprijs.

Alle uitslagen zijn terug te vinden op de website van Tulpenkeuring Breezand.

Op de foto: Robert van der Hulst (winnaar Promo Division) en Gonny van Saase (winnaar Zandhaastrofee).