5 oktober 2021 Meer nieuws

Go Go Green Battle: scholieren kennis laten maken met sector

De Go Go Green Battle 2021 is woensdag 29 september van start gegaan. Zeven scholierenteams van evenveel glastuinbouwbedrijven strijden de komende vier weken tegen elkaar met verschillende challenges.

Een zaal vol met 44 scholieren, teamcaptains en werkgevers werd door de vlogger van Go Go Greenhouse, Renzo Grootscholten, aangemoedigd om als team aan de challenges te werken. Samenwerken is een van de beoordelingscriteria waarvoor de jury Battle Points zal toekennen.

Kennismaken met een toekomstige werkgever

Naast de mate van samenwerken krijgen de teams in de komende weken ook voor de Main- en de Weekly Challenges Battle Points toegekend. Tijdens die challenges komen diverse tuinbouwthema’s langs, zodat de jongeren meer met deze sector kennismaken. Dit sluit aan op de doelstelling van Go Go Greenhouse waar de Go Go Green Battle onderdeel van is: de jeugd bekender maken met de veelzijdige, vernieuwende en aantrekkelijke glastuinbouwsector. “De glastuinbouw is mogelijk een toekomstige werkgever met vele kansen en mogelijkheden voor jongeren van veel uiteenlopende studierichtingen”, zo benadrukt projectleider Agnes van den Berg.

Rijdend voertuig bouwen

De teams werken afzonderlijk van elkaar aan de Main Challenge: ze bouwen hun eigen Battle Mobile; een rijdend voertuig, dat zonder gebruik van fossiele brandstof kan voortbewegen en minimaal 60 kg kan dragen. Hierbij wordt creativiteit beloond. Tijdens de finale worden de Battle Mobiles gepresenteerd en getest.

De Go Go Green Battle is een project van Go Go Greenhouse, dat onderdeel is van Glastuinbouw Nederland. Het project wordt mede gefinancierd door Colland.