11 november 2020 Meer nieuws

Glastuinbouw rekent nu op meer samenwerking met LTO

Glastuinbouw Nederland zegt erop te vertrouwen dat nu Van der Tak per 1 januari naar LTO gaat ‘de intensivering van de samenwerking tussen beide belangenorganisaties ook daadwerkelijk tot stand komt’.

Van der Tak gaf onlangs in verschillende media aan dat boeren en tuinders intensiever moeten samenwerken bij de aanpak van enkele belangrijke dossiers.

Verrast

Het nieuws dat Van der Tak naar LTO Nederland gaat, kwam voor bestuur en medewerkers van Glastuinbouw Nederland als een verrassing, zo laat de organisatie weten in een bericht. “Wij gunnen hem deze stap uiteraard van harte, maar Sjaak laat ons wel met een pittige uitdaging achter”, aldus directeur Ruud Paauwe.

Op zoek naar opvolger

De belangenorganisatie start zo snel mogelijk de procedure op om een nieuwe voorzitter te vinden. Paauwe: “Dit traject zal zorgvuldig worden ingezet en uiteraard zorgen we voor een goede overgangsperiode.”

De directeur feliciteert Van der Tak met de benoeming en geeft aan dat Van der Tak goed past bij de competenties waar LTO naar op zoek was, namelijk een verbinder. Maar hij noemt Van der Tak ook "een gedreven bestuurder met veel kennis van zowel de agrarische sector als de politiek. Wij gaan zijn vakmanschap en netwerk zeker missen.