23 juli 2020 Meer nieuws

Gladiolenactie levert 4.000 euro op voor goed doel

De ZLTO-afdeling Rijk van Nijmegen verkocht afgelopen dinsdag in een paar uur tijd 2.000 gladiolen aan voorbijgangers in de binnenstad van Nijmegen. Het doel van de actie was tweeledig: gladiolenteler Johan Denissen deels van zijn gladiolen afhelpen én bijdragen aan een goed doel.

Op de dag dat eigenlijk de Nijmeegse Vierdaagse zou starten, dinsdag 21 juli, trokken enkele leden van de ZLTO-afdeling met paard en wagen door de binnenstad om gladiolen te verkopen. Ze verkochten 2.000 gladiolen in bosjes van 5 tot 6 stelen voor € 3,50. Hiermee werd Denissen de kostprijs voor een bosje uitbetaald en tevens ging een marge naar het goede doel: het Marikenhuis in Nijmegen, een inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten.

'Blij mee'

Volgens een woordvoerder van het Marikenhuis bracht de actie van de ZLTO € 1.000 voor ze op. Hij was blij met de actie van de ZLTO-afdeling. “Het huis is voor honderd procent afhankelijk van sponsoring en nu de vierdaagse wegvalt waarbij we altijd veel acties opzetten om geld binnen te halen, vallen er voor de stichting veel inkomsten weg. Dus we zijn hier blij mee.”

Eigen actie

Zelf had het Marikenhuis zaterdag 18 juli al een social-media-actie opgezet om gladiolenboeketten te verkopen. Toen werden ook al zo’n 1.000 gladiolen verkocht. Dat leverde ook al meer dan € 3000 op voor de stichting. De gladiolen werden hier gratis beschikbaar gesteld door kweker Theo Theunissen uit Heumen.

Goede PR

De actie van de ZLTO-afdeling startte dinsdag bij het stadhuis van Nijmegen. Burgemeester Hubert Bruls kreeg daar een bosje gladiolen. Bruls vond het een sympathieke actie. “Het brengt een paar dingen samen. Geld voor een goed doel. Maar natuurlijk is het ook goed dat de boeren die de afgelopen weken vooral bekend waren om wilde acties, hier nu een hele mooie actie doen. Ik kan dat wel waarderen.”