23 oktober 2020 Meer nieuws

Gids groen in openbare ruimte uit

Directeur Natuur en Biodiversiteit bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Donné Slangen heeft gisteren het eerste exemplaar van de handleiding De Levende Openbare Ruimte gekregen van VHG-directeur Egbert Roozen. De handleiding gaat over groen in de openbare ruimte.

Het boekwerk staat vol praktijkvoorbeelden voor 'toekomstbestendige, gezonde en leefbare steden'. De handleiding is in opdracht van VHG geschreven door Kim van der Leest met medewerking van NL Greenlabel. De gids moet provincies, gemeenten, waterschappen, opdrachtgevers, landschapsarchitecten en groenprofessionals helpen en inspireren bij het integraal ontwerpen, aanleggen en beheren van levende, openbare ruimten.

Samenwerking en innovatie

VHG-directeur Egbert Roozen: "De lezer zal versteld staan van alle mooie en praktische voorbeelden die we laten zien in bijvoorbeeld parken, wijken winkelgebieden en bedrijventerreinen.” Het boek bevat meer dan 500 gerealiseerde praktijkvoorbeelden met een toelichting, die gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek en ervaringen uit de praktijk. In de handleiding is veel aandacht voor het belang van de bodem en het behoud van gezonde bomen. Ook oplossingen tegen hittestress en multifunctionele wadi’s komen aan bod, evenals ecologische bermen.