16 april 2019 Meer nieuws

Gezegende bloemen op weg naar Rome

Op Keukenhof werden vandaag (16 april) de bloemen voor de paasviering in Rome gezegend door de bisschop van Rotterdam Van den Hende. Deze bolbloemen zullen samen met nog meer bloemen en planten onderdeel uitmaken van de versiering op het Sint-Pietersplein.

De laatste karren met bloemen werden na de zegening door de bisschop in de vrachtwagen geladen zodat ze veilig op weg konden naar Rome. Een film van deze zegening is onder dit bericht te zien.

Flink wat bolbloemen te zien

In de vrachtwagen zaten 25.000 tulpen in de kleuren wit, rood, geel en oranje. Enkele cultivars die te zien zijn in Rome zijn ‘Yellow baby’, ‘Pretty Princess’, ‘Kikomachi’, ‘Seadove’, ‘Spryng’, ‘Canasta’, ‘Calgary’ en ‘Princes Irene’. Daarnaast zijn er 7.000 narcissen (geel, wit en donkergeel), 2.000 Muscari, 6.000 hyacinten (blauw en wit), 6.500 narcissen ‘Tête-à-Tête’ en 90 potplanten Amaryllis (rood) op transport gegaan naar Rome.

Dankwoord voor de bloemen

Sinds 1985 vormt de paasviering op het Sint-Pietersplein het decor voor bloemen en planten van Nederlandse kwekers en handelaren. Tijdens het uitspreken van het Urbi et Orbi, de zegen over stad en wereld, door paus Franciscus, zien één miljard kijkers over de hele wereld de bloemen en planten. Op deze eerste paasdag spreekt de paus traditiegetrouw zijn dankwoord uit voor de bloemen uit Nederland. De hoofdbloem van dit jaar is Strelitzia.