7 mei 2021 Meer nieuws

Geringe belangstelling op derde veildag

Op de derde en laatste veildag van deze week, vrijdag 7 mei, is er groen geveild voor Boots Quality Bulbs B.V. en Kwekerij Siem Munster. De belangstelling voor deze veiling was gering en niet alles is verkocht.

Voor alle partijen van Boots Quality Bulbs B.V. is een koper gevonden. Volgens veilingmeester Erik Barnhoorn van CNB zijn deze drie tulpen verkocht voor reële prijzen. “Voor ‘Love Flight’ was goede belangstelling. Het is een goed handelssoort. De andere twee, ‘Beauty Flight’ en ‘Blushing Flight’ zijn kleiner in omvang, maar er zit toekomst in. Daarom heeft één koper deze twee cultivars gekocht.”

Nog te koop

Voor Kwekerij Siem Munster is niet alles verkocht. De partij ‘High Roler’ is opgehouden en van ‘Super Parrot’ is een deel (214 rr) van het aanbod (863 rr) verkocht. De reden volgens Barnhoorn: “De minimumprijs van de opdrachtgever was te hoog.” Hij laat weten dat de partijen nog te koop zijn. Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht bij het veilingteam, bestaande uit Barnhoorn tel: 06 – 22 52 49 87, Ted Kortekaas (veilingmeester), tel: 06 – 51 14 58 09, en Ronald Walkier (hoofd veilen) tel: 06 – 83 71 43 50.

Bekijk de gemaakte prijzen van Boots Quality Bulbs B.V. en van Kwekerij Siem Munster.

Pioenen, hyacinten en tulpen

Maandag 10 mei worden pioenen groen geveild voor Vasteplantenkwekerij J. Klop. Belangstellenden die vragen hebben over het veilproces, kunnen vooraf informatie inwinnen bij het veilingteam. “Het zijn kleinere partijen van goede kwaliteit”, licht Barnhoorn toe. Verder worden die week hyacinten geveild voor Kwekerij Oud Breeland op dinsdag 11 mei. De dag erna, 12 mei, worden tulpen geveild voor Firma Gebr. Vieveen en Fa. Van Dam.