17 september 2021 Meer nieuws

Gerard Reus erelid Vaktentoonstelling

Oud-voorzitter Gerard Reus (rechts) is donderdag tot erelid van het Vaktentoonstellingsbestuur benoemd. Reus nam in 2020 afscheid als voorzitter, waarna Niels Kreuk (links) het van hem overnam. Het bestuur stelde ook het thema voor 2022 vast: Polen. 

Kreuk roemde de inzet van Reus voor de Vaktentoonstelling, die ontstond na de laatste editie van het Holland Flowers Festival 2003.  "De Stichting Vaktentoonstelling onstond pas in 2016, maar in de aanloop naar die stichting is door vrijwilligers heel veel werk verzet om te zorgen dat dit evenement voor het vak behouden bleef. Gerard Reus heeft daar zeker een enorme bijdrage aan geleverd."

Geprofessionaliseerd

Sinds 2016 is de Vaktentoonstelling onder leiding van Reus geprofessionaliseerd en inmiddels zijn de plannen voor de editie van 2022 weer gemaakt. Het thema is Polen, met aandacht voor onder meer de Poolse medewerkers, de export en Poolse bedrijven. Het beursmagazine krijgt voor deze gelegenheid ook een digitale, Poolstalige editie. De Vaktentoonstelling wordt van 17 tot en met 20 februari bij Vertify aan de Tolweg in Zwaagdijk-Oost gehouden.