2 juli 2019 Meer nieuws

Genomineerden 'beste bollengrond'

Zes bedrijven zijn genomineerd voor de titel 'Beste bollengrond van Nederland', ofwel de Soil Your undies Challenge van de KAVB. De belangenbehartiger daagde de bollensector uit om het belang van een rijk bodemleven te benadrukken.

Behalve televisieboer Tom, die de uitdaging in april startte met het begraven van een onderbroek, zijn in de categorie 'business' de genomineerden: Markhorst Bloembollen, Koen Wijnker, E.J. Hogervorst & zonen Hyacint Multiflora, Cor Burger voor Kapiteyn Horticulture BV en Martijn van den Berg. Zij begroeven tussen 17 tot en met 24 april een katoenen onderbroek verticaal in de bodem. Na twee maanden is gekeken in hoeverre deze nog intact was. Hoe gezonder het bodemleven, des te minder was er over van de onderbroek. Geen van de genomineerden kon het ondergoed weer aantrekken.

Campagne op social media

De KAVB riep ook op het begraven en opgraven van de onderbroek te delen via social media, om zo mee te dingen naar de Undies Award. De jury hakt de knoop woensdag door. Dan worden de prijzen uitgereikt in Noordwijkerhout. De campagne is te volgen via facebook, Instagram (#BesteGrond) en Twitter (@BesteGrond).