6 augustus 2020 Meer nieuws

'Genoeg kopers en veel nieuwsgierige kijkers'

De pioenrozen van percelen A.J.W. Jong Bloembollen B.V. in Slootdorp zijn op 1 augustus goed verkocht bij een groene veiling van R2 Flowers. Van de 6 ha 2-jarige pioenrozen is, 5,5 hectare verkocht.

Alles ging voor marktconforme prijzen weg, aldus Richard Jong van R2 Flowers over de verkoop en dus was de klant tevreden. Het aanbod bestond uit 24 verschillende cultivars. Met name voor 'Bowl of Cream', 'Angel Cheeks' en 'Red Charm' was er veel belangstelling. Prijzen maakt R2 Flowers niet bekend omdat deze nogal uiteenlopen.

De belangstelling uit het gehele pioenenvak was groot met zo’n 40 tot 50 geïnteresseerde bedrijven op het pioenenveld. 'Genoeg kopers en veel nieuwsgierige kijkers', zo meldt R2 Flowers achteraf.

Zaterdag weer pioenenveiling

Aanstaande zaterdag om 10.00 uur vindt de groene veiling van Meroley in Velden plaats. Daar worden 14 cultivars aangeboden op een blok van 5,5 hectare. De helft daarvan is driejarig en voor de bloem geplant, de andere helft is tweejarig en voor het stek geplant.

Er bestaat volgens R2 Flowers een mogelijkheid om het huurcontract over te nemen van de verkoper. Tevens is ook een Kooij Mechanisatie-snijband over te nemen.