5 mei 2021 Meer nieuws

Geen uitschieters op eerste veildag

De aftrap van het groeneveilingseizoen van CNB vond 5 mei plaats in de mijnzaal in Bovenkarspel. Er waren geen uitschieters naar boven of naar beneden. Hierdoor is het resultaat voor alle opdrachtgevers gemiddeld en volgens verwachting van het veilingteam.

Veilingmeester Erik Barnhoorn laat weten dat de drie opdrachtgevers - H.C. Verdegaal & Zn., Kwekerij Oud Breeland en Fa. C.W. van der Salm en Zonen kwekerij - zeer tevreden zijn. Daarnaast geeft hij aan dat er voor de partij Leucojum Aestivum flinke belangstelling was en dat de partij krokussen is vervallen door schade.

Darwin-Hybride tulpen

Verder bestond het aanbod uit tulpen. Er waren drie grote soorten: ‘Van Eijk’, ‘Parade’ en ‘Ad Rem’. Deze partijen trokken een gevarieerd publiek. Volgens Barnhoorn waren er veel kwekers vanuit ‘de zuid’. “De opdrachtgevers komen uit de Bollenstreek en verkochten Darwin-hybride-tulpen. Dit zijn kenmerkende tulpen voor de Bollenstreek. Kwekers uit deze regio kwamen met name om de kraam te versterken.”

Dit jaar zijn de veilingen van CNB in de mijnzaal in Bovenkarspel. Een comfortabele omgeving met duidelijke coronamaatregelen, volgens veilingmeester Erik Barnhoorn. “Het is goed georganiseerd en verzorgd met lunch, koffie en thee.”

Gemaakte prijzen per opdrachtgever

Bekijk de gemaakte prijzen van H.C. Verdegaal & Zn., Kwekerij Oud Breeland en Fa. C.W. van der Salm en Zonen kwekerij.

Deze week

Wegens bedrijfsbeëindiging is donderdag 6 mei, de tweede veildag, voor P.A.M. Klaver B.V. 28 hectare groen geveild. Het gevarieerde aanbod bestond hoofdzakelijk uit tulpen. Verder werden Allium, krokussen, irissen en narcissen geveild.

Vrijdag 7 mei worden tulpen voor twee opdrachtgevers geveild: Kwekerij Siem Munster (vier cultivars) en Boots Quality Bulbs B.V. (drie cultivars).