18 januari 2022 Meer nieuws

Geen Blue Monday maar 'Bloem Monday'

Bij de entree van Utrecht Centraal kregen duizend mensen op Blue Monday een bos tulpen met een kaartje ‘de bloemist kleurt je leven!’ Een actie van branchevereniging voor bloemisten Koninklijke VBW en bloemenveiling Plantion.

Zo dopen de twee de meest deprimerende dag van het jaar om tot ‘Bloem Monday’. Met de actie ‘De bloemist kleurt je leven!’ vroegen de initiatiefnemers maandag 17 januari aandacht voor de kracht van bloemen en planten in deze complexe tijd. Ze dragen bij aan de mentale en fysieke gezondheid van mensen. Bloemen en planten zorgen voor een glimlach en brengen kleur in je leven, aldus de initiatiefnemers.

Essentiële bedrijfstak

Volgens VBW en Plantion behoren bloemisten tot een essentiële bedrijfstak. Het is daarom volgens hun van groot belang dat de winkels structureel open zijn en blijven, zodat iedereen weer kan genieten van bruisende steden, winkelgebieden en kleurrijke dorpen.

De tulpenactie was een initiatief van branchevereniging voor bloemisten Koninklijke VBW en bloemenveiling Plantion en werd op social media gedeeld met #Bloemmonday.