9 augustus 2022 Meer nieuws

Gedeputeerde op werkbezoek in de Bollenstreek

Gedeputeerde Meindert Stolk van de provincie Zuid-Holland legt dinsdag 16 augustus een werkbezoek af aan verschillende bedrijven de Duin & Bollenstreek, naar aanleiding hiervoor is de omgevingsvisie voor deze regio.

In het afgelopen jaar heeft de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) samen met LTO Duin- & Bollenstreek en de Agrarische Jongeren Duin- & Bollenstreek (AJDB) input geleverd voor een nieuwe omgevingsvisie van de gemeenten in de Duin & Bollenstreek. Dit document is mede aanleiding voor dit werkbezoek van Stolk. De landbouwsector, en in het bijzonder de bloembollensector, wil de gedeputeerde op de hoogte stellen van wat er in het vak speelt op gebied van ruimtelijke ordening, en vertellen hoe de sector bezig is met verduurzaming.

Presentaties en bezoek

Tijdens het werkbezoek worden er presentaties verzorgd door vertegenwoordigers van de verschillende schakels in de keten van het bollenvak. Daarbij gaat het niet alleen om kwekers, maar ook om de handel, de Greenport, de gemeenten en afvalverwerker Meerlanden N.V. Verder brengt de gedeputeerde een bezoek aan drie bedrijven: W.A.M. Pennings in Noordwijkerhout, JUB Holland in Noordwijkerhout en Van Zanten Flowerbulbs in Hillegom.