27 augustus 2020 Meer nieuws

Gebr. Straathof Noordwijkerhout stopt bedrijf

Gebr. Straathof in Noordwijkerhout is gestopt met de teelt van bijzondere bolgewassen op pot. Jansens Overseas nam deze zomer al het brede assortiment over met daarin 50 soorten.

De verkoop van de inventaris van het bedrijf, zo’n ruim 190 soorten verschillende items, is inmiddels gestart via de online veiling van CNB en Troostwijk en heeft als einddatum donderdag 17 september.

Eigenaar Walter Straathof van Gebr. Straathof geeft aan dat het een vrijwillige keuze is geweest om te stoppen met het bedrijf dat hij in het jaar 2000 van zijn vader overnam. Jaarlijks gingen er ongeveer 500.000 potten met bol op pot de deur uit onder het label naturemiracles.nl.

Corona versnelde besluit

Hij en zijn vrouw Sabine Fasting die huisverkoop en workshops bij het bedrijf deed, hadden beiden weinig fut meer om door te gaan. “Hard werken: 80 uur in de week en fysiek zwaar werk.” Straathof: “Dan kun je het nog een jaar of vijf rekken, maar toen kwam corona. Een paar belangrijke klanten in Italië vielen direct af. Toen hebben we de beslissing om te stoppen eerder maar toch weloverwogen genomen.”

Het assortiment is daarna overgegaan naar Jansens Overseas in Noordwijkerhout, inclusief de koopbriefjes van de bolleninkoop, aldus Straathof. “Het assortiment past goed bij Jansens Overseas dat steeds meer de daghandel opzoekt.”

Verkoop bedrijf

Op een later moment gaat het bedrijf in de verkoop. Het heeft een omvang van 7.500 m2 waarvan de kas 1.000 m2 groot is. Echter, met die verkoop heeft Straathof geen haast. “Dat kan volgend jaar zijn of een paar jaar later.”

Nieuwe banen

Walter Straathof gaat per 1 oktober aan de slag bij Royal FloraHolland als stafmedewerker. Hij zit ook in de Ledenraad van FloraHolland en zit in verschillende regieteams, zoals het regieteam lidmaatschap. Sabine is in mei begonnen met een baan in de ouderenzorg.