16 mei 2018 Meer nieuws

Geanimeerde groene veiling met enkele uitschieters

CNB hield vandaag, 16 mei, een groene veiling in opdracht van Warmerdam ‘De Toekomst’. In Den Helder en Middenmeer gingen diverse cultivars van tulp, narcis en iris van de hand.

Goede opkomst

Er was een goede opkomst bij deze groene veiling, die begon in Den Helder. Precies waarop CNB-veilingmeesters Jan Meijer en Erik Barnhoorn hadden gehoopt. “Voor veel mensen waren het interessante partijen en in het Noordelijk Zandgebied is er altijd wel veel belangstelling. De sfeer was goed en geanimeerd. Op elke partij werd enthousiast geboden.” Alle partijen zijn vandaag verkocht. Zowel de opdrachtgever als de veilingmeesters zijn tevreden met de resultaten.

Grootste partij in één keer weg

De dag begon voortvarend met een partij ‘Tête à Tête’ van 4 ha, die in één koop weg ging. De prijs voor deze grootste partij was marktconform. Goede prijzen waren er voor ‘Apricot Impression’ en ‘Roman Empire’ met respectievelijk € 159,50 en € 239. Beide waren kleine partijen met nog veel ruimte in de licentie.

Exclusieve cultivar

Het middaggedeelte van de veiling vond plaats op de klei van Middenmeer. Hier ging het om een aantal broeisoorten die gedeeltelijk gecombineerd werden verkocht met partijen uit de ochtend. De beste prijs werd gemaakt door ‘Novi Sun’. Deze nog exclusieve cultivar was in trek en bracht € 292 op.

De gemaakte prijzen

Bekijk de gemaakte prijzen van de veiling van 16 mei.

Overzicht van de komende groene veilingen

Bekijk het overzicht van de komende groene veilingen. Donderdag 17 mei brengt Fa. Gebroeders de Wit uit Callantsoog tulpen, narcissen en krokus in bij de groene veiling van CNB.