11 april 2018 Meer nieuws

Garden Trials and Trade toont innovaties houtige gewassen en vaste planten

In korte tijd hebben circa dertig bedrijven zich verbonden aan het nieuwe event Garden Trials and Trade 2018 dat op 12, 13 en 14 juni plaatsvindt.

Divers deelnemersveld voor nieuwe beurs

Het deelnemersveld is divers, zowel nationaal als internationaal. Elf bedrijven komen uit regio Boskoop. Verder komen er bedrijven uit alle delen van Nederland. Internationale deelname is er vanuit Duitsland, Zwitserland en Amerika. Daarmee staat de eerste editie borg voor innovaties op het gebied van houtige gewassen en vaste planten.

Garden Trials and Trade is bedoeld voor alle internationale professionals werkzaam in de sierteelt en in de retail. Voor telers is het interessant kennis te nemen van de laatste noviteiten voor het komende jaar en teelttechnische informatie op te doen. Groothandelaren en retailers kunnen veredelaars spreken en een idee krijgen van de toonaangevende variëteiten en concepten voor volgend seizoen.

Deelnemers zijn enthousiast

Een van de eerste bedrijven die zich als deelnemer heeft aangemeld is Salixkwekerij Bontekoe uit Boskoop. Peter Bontekoe, directeur-eigenaar, vindt het belangrijk dat deze beurs juist in juni wordt georganiseerd. Op dat moment is er veel buitenlands bezoek vanwege de Flower Trials. “Daar kun je gebruik van maken en tevens kun je in een goede periode de visuele aantrekkelijkheid van een aantal producten laten zien.”

‘Polsen welke richting we op kunnen gaan’

Van Vliet New Plants uit Stroe gaat in juni een aantal noviteiten ter keuring aanbieden en tevens een aantal noviteiten die in 2020-2021 op de markt gaan komen onder de aandacht brengen. Peter Kroes, directeur van Van Vliet New Plants uit Stroe: “Garden Trials and Trade is een beurs om te polsen welke richting we de komende jaren als bedrijf op kunnen gaan.”

Nieuwe rassen en bedrijfspromotie

Erik van der Voort, mede-eigenaar van Amigra uit Honselersdijk is blij dat er voor innovatieve productiebedrijven ook een plaats op het podium komt, daarom neemt Amigra deel. Alex Schoemaker Living Creations uit Boskoop gaat op de beurs niet alleen zijn nieuwe rassen Hydrangea paniculata presenteren, maar ook de filosofie van het bedrijf. “Nieuwe soorten trekt een apart publiek, ik miste een platform waar ik mijn nieuwe rassen en bedrijf kan presenteren”, aldus Schoemaker.

Locatie, data en aanmelden

Garden Trails and Trade wordt gehouden op 12, 13 en 14 juni 2018 in het Plantariumgebouw, Italiëlaan 4 in Hazerswoude-Dorp. Voor vakbezoek is de entree gratis door gebruik te maken van de verstrekte relatiekaart en/of door digitale voorregistratie via de website.