25 juni 2019 Meer nieuws

‘Francee’ mooiste pot Hosta bij CNB

‘Francee’ was op maandag 24 juni de mooiste pot Hosta bij de Heuchera- en Hostakeuring van KAVB en CNB in Lisse. De mooist pot Heuchera werd ‘Brownies’.

‘Francee’ (foto boven) was een pot met fris lichtgroen blad met witte rand. Een zware plant met een fors aantal bloeistelen in prima van kwaliteit. ‘Summer Music’ met slagroen blad trok net als op 11 juni tijdens de show gedurende de Flower Trials de aandacht. De donkergroene ‘Praying Hands’ met hard en stevig blad deed zijn naam eer aan. ‘Patriot’ was de enige Hosta in bloei. Ook ‘Independence’ met zijn onregelmatige vlekjes in de witte bladrand trok de aandacht.

Heuchera

Heuchera ‘Brownies’ (foto onder) had groot, bruingroen blad. Een stevige plant in tiptop kwaliteit. ‘Cappuccino’ met iets glanzend en sterk gegolfd blad viel op, net als ‘Cassis’ met roodpaarsachtig blad met afgeronde bladlobben en daardoor zeer verschillend van de andere twee. Bloem en blad van ‘Beaujolais’ contrasteerden aardig met elkaar en was daardoor een aantrekkelijke verschijning. Het enigszins gelige blad van ‘Guacomole’ en het karamelachtige blad van ‘Caramel’ en ‘Mega Caramel’ zijn vertegenwoordigers van een andere lijn in bladkleur. ‘Art Nouveau’ is dan weer een cultivar waarbij de nerven in het blad een afwijkende kleur hebben.

CNB New Plants

Alle inzendingen waren verzorgd door Henk de Jong en René Schrama van CNB New Plants uit Lisse. Een fotoverslag staat op de Facebookpagina van de KAVB.