29 oktober 2019 Meer nieuws

Fraaie collectie Nerine in KAVB-keuringszaal

Kortere dagen en kouder weer zijn voor Nerine het sein om te gaan bloeien. Afgelopen weken waren al enkele species en selecties van dit uit Zuid-Afrika afkomstige bolgewas in de keuringszaal in Lisse te zien. Maandag 28 oktober zijn daar nog vijf varianten bijgekomen, alle ingezonden door Sjaak de Groot.

Van groot naar klein zijn dat Nerine bowdenii (foto boven), N. humilis, N. flexuosa alba, N. undulata en N. filifolia. Het geslacht Nerine telt ongeveer 25 soorten. Van Nerine bowdenii worden twee ondersoorten onderscheiden, te weten N. bowdenii ssp bowdenii en N. bowdenii ssp welsii. De laatste heeft wat kleinere en donkerder bloemen dan de eerste.

Weer fraaie collectie lelies

Vletter & den Haan zorgt ook deze week voor een fraaie collectie lelies. Een mooie opwarmer voor de CNB Lelieweek, die volgende week maandag begint. Te zien zijn onder meer de oranje LA-hybriden ‘Idaho’ en ‘San Lugana’, de witte LA ‘Asti’ (foto linksonder) en de witte LLO-hybride 14-301.

World Breeding zet in Lisse onder meer de OT-hybriden ‘Sisto’ en ‘Terrasol’ (foto rechtsonder)  neer. Deze laatste heeft een bijzondere kleur, die het midden houdt tussen geel en oranje.