11 februari 2020 Meer nieuws

Fraaie collectie narcissen in KAVB-keuringszaal

Net als vorige week zette maandag 10 februari Fa. J.H. Oostdam uit Voorhout een flinke collectie narcissen neer als opmaat voor de Lenteflora, die over twee weken in Lisse wordt gehouden.

Te zien waren cultivars uit allerlei groepen, zoals de grootkronige ‘Estremadura’ (foto boven), de trompetnarcis ‘Golden Harvest’, de cyclamineus ‘Emcys’, de dubbele ‘Tamar Fire’, de tazetta ‘Bright Spangles’ en de spleetkronige ‘Tasmanië’. Ook klassiekers als ‘Campernelli’ en ‘Obvallaris’ waren present.

Dubbele mutant

Fa. H.M. Meeuwissen zette een dubbele mutant neer van de spleetkronige ‘Centannees’, maar liet ook de fraaie ‘Sulin’ (foto rechts) zien, een meerkleurige spleetkronige. Fa. van Eeden liet een vaas vol met de hyacint ‘Sylvester’ (foto linksonder) zien, een roze cultivar die zich prima leent voor de snijhyacintenbroei.

Bijzondere narcis

Sjaak de Groot zette een bijzondere narcis neer: N. albimarginata. Deze valt niet alleen op vanwege de fijne witte rand langs de gele kroon, maar ook vanwege de zoete geur. De Groot toonde tevens een andere selectie van Tulipa orthopoda en de gele Narcissus pinetorum.

Sprekelia

Ten slotte zorgde De Goede Bloembollen voor een royaal gevulde schaal met Sprekelia formossissima (foto rechtsonder). Deze geeft felrode bloemen en is zowel in huis als in de tuin te gebruiken, mits het niet vriest.