23 juni 2022 Meer nieuws

FM Group en Hilverda De Boer fuseren

FM Group in De Kwakel en Hilverda De Boer in Aalsmeer gaan fuseren. Beide sierteelthandelsbedrijven opereren wereldwijd. Met de fusie willen ze in de toekomst een aantrekkelijke handelspartner zijn voor preferred suppliers en andere leveranciers.

FM Group richt zich op 3 werkgebieden: vakhandel (bloemist), groothandel en retail. FM Group is actief in de productgroepen bloemen, planten en accessoires. Hilverda De Boer koopt bloemen en planten in bij Royal FloraHolland en bij kwekers. Als exporterende groothandel richt ze zich op groenspecialisten zoals bloemisten, groothandels, importeurs, interieur- en kantoorinrichters, arrangeurs en tuinarchitecten.

De twee geven bij de fusieaankondiging aan dat bedrijfsfuncties alleen op die plekken zullen worden geïntegreerd waar dat qua schaal nodig is. Dit betekent dat beide bedrijven hun bestaande merken, maar ook de zelfstandige bloemeninkoop -en verkoopfuncties behouden. Met ieder hun eigen assortiments-, daghandels- en voorraadbeleid. Wel wordt geanalyseerd waar het logisch is om directe stromen en interne en externe diensten te combineren.

Beide directies verwachten de fusie in het derde kwartaal van dit jaar formeel af te ronden. Bij FM Group zijn wereldwijd 1.900 mensen werkzaam en de jaaromzet ligt op 570 miljoen. Bij Hilverda de Boer werken ongeveer 250 mensen.