6 april 2021 Meer nieuws

FlowerTrials annuleert editie 2021

FlowerTrials laat weten dat het fysieke evenement in 2021 niet doorgaat vanwege het coronavirus. Wel wordt gekeken naar een online alternatief.

Gill Corless, voorzitter FlowerTrials: “Gezien de huidige omstandigheden kan FlowerTrials niet de verantwoordelijkheid nemen om gemeenschappelijke open dagen te organiseren of bezoekers aan te moedigen om verschillende locaties te bezoeken. We vrezen dat in de maand juni de vaccinatiecampagnes niet ver genoeg gevorderd zullen zijn om de veiligheid van bezoekers en personeel te verzekeren. Hoewel we niet kunnen voorspellen welke regels inzake de lockdown van kracht zullen zijn in juni, is tien weken voor aanvang annulering helaas de enige realistische optie.”

Democratische beslissing

Na een digitale informatievergadering op 18 maart en een ledenbevraging vorige week bleek dat meer dan drie vierde van alle FlowerTrials-leden er de voorkeur aan geeft om de fysieke displays dit jaar af te zeggen.

Sally van der Horst, FlowerTrials-secretaris: “Uiteraard is de FlowerTrials-organisatie bijzonder teleurgesteld om ook deze editie te moeten annuleren, maar we zijn opgelucht dat de beslissing op democratische wijze en na uitgebreid overleg met alle betrokkenen genomen is.”

Online alternatief

Omdat de meeste FlowerTrials-exposanten hebben aangegeven interesse te hebben in een gezamenlijk digitaal promotie-initiatief, werken bestuur en secretariaat aan een online alternatief om de nieuwste pot- en perkplanten in week 24 aan de sector voor te stellen. Verdere informatie hieromtrent volgt binnenkort.