17 november 2020 Meer nieuws

Flower Art Museum gaat weer open

Het Flower Art Museum is vanaf donderdag 19 november weer open voor publiek. In het museum in Aalsmeer zijn momenteel twee tentoonstellingen te zien.

‘Zeg het met bloemen’ geeft een impressie van de Csizik-collectie, een verzameling historische affiches. De collectie werd dit jaar door Bloemenbureau Holland geschonken aan het Flower Art Museum en bevat onder meer affiches uit de eerste helft van de 20e eeuw.

De expositie ‘De aarde lacht in bloemen’ – naar een regel van de Amerikaanse dichter Ralph Waldo Emerson – is te zien dat de natuur opleeft als de mens een stapje terug doet. Er is werk te zien van Eelco Brand, Martin Groen, Katinka van Haren, Nikkie le Nobel en Mireille Schermer.

Presentatie

Zaterdag 21 en zaterdag 28 november geven Hermen en Mariska de Graaf om 13.30 uur een presentatie over de Csizik-collectie. Zij hebben de collectie geïnventariseerd en kunnen veel vertellen over de achtergronden. De presentatie duurt een half uur, daarna kunt u zelf rondlopen. Bijwonen is kosteloos, u betaalt alleen de museumentree. Aanmelden is verplicht via info@flowerartmuseum.nl (max. 10 deelnemers per keer).

Kaarten

Het Flower Art Museum is gevestigd aan Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer (tegenover de watertoren). Openingstijden: donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Entree is € 6,- p.p., met Museumkaart 50% korting en kinderen t/m 14 jaar gratis. Reserveren is verplicht via www.flowerartmuseum.nl of tel. 0297-364400 (tijdens openingstijden). Het museum houdt zich aan de RIVM-richtlijnen. Bezoekers worden verzocht een mondkapje te dragen.