24 oktober 2019 Meer nieuws

Floriade werkt met Dutch Design Foundation

Floriade Almere 2022 en de Dutch Design Foundation werken samen aan de tuinbouwexpositie, is afgelopen dinsdag 22 oktober beklonken. Dat maakt de Floriade-organisatie bekend. 

Op de Floriade komt de Dutch Innovation Xperience, een centraal gelegen attractie die bestaat uit twee gebouwen waarin innovaties over de toekomst van groen, voeding, energie en gezondheid in de stad worden getoond. Om het leven in de 'groene stad van de toekomst' echt vorm te geven zijn er ook zes 'Xperience Appartments'. Deze worden ingericht door ontwerpers onder regie van de Dutch Design Foundation. Twee andere belangrijke thema’s, water en kringloop, zijn toegevoegd in deze presentatie.

Bever mascotte Floriade

De Expo-organisatie is ook op zoek naar enthousiaste ideeën en innovatieve ontwerpen voor de Nederlandse inzending op het Floriadeterrein, de ‘Dutch Innovation Xperience’. Daarnaast is er voor ontwerpstudenten een ‘Beaver Challenge’. Er is nu al een bever die bouwt aan zijn Groene Stad op het Floriadeterrein. Studenten wordt gevraagd een pakkend ontwerp voor de bever te maken, die de mascotte wordt tijdens de Floriade.

Buiten de paden denken

De organisatie gaat ook samenwerken met zogeheten Urban Greeners. Dit zijn jonge ondernemers die ‘buiten de gebaande paden durven te gaan, autonoom, vrij en creatief zijn en die bovenal samen willen bouwen aan groenere wereldsteden'. Ze gaan aan de slag op het Green Island aan de rand van het Floriadeterrein.