23 juli 2020 Meer nieuws

Floriade Preview biedt vooruitblik

Twee jaar voordat Floriade Expo 2022 opengaat voor het publiek, biedt Floriade Preview al een vooruitblik. Tot en met 1 november kan iedereen met een ticket een kijkje nemen op het 60 hectare grote terrein waar Floriade Expo 2022 verrijst.

Bezoekers nemen vanaf de Esplanade in Almere Stad de boot over het Weerwater naar het terrein in aanbouw. Ze arriveren bij het Preview Centre, krijgen voorproefjes van paviljoens in de labs en verkennen met een treintje het terrein. 

Preview Centre steeds geactualiseerd

Floriade Preview laat in de breedste zin het gedachtegoed van Floriade zien, brengt de thema’s van 2022 tot leven en maakt de verbinding met Almere en de provincie Flevoland. Het Preview Centre toont onder meer de ‘making of’, steeds geactualiseerd met laatste ontwikkelingen op het terrein en van de groene stadswijk Hortus. De drie Preview Labs: Tree Lab, Save Plastics Lab en The Growing Pavilion, geven bezoekers een voorproefje van de paviljoens die straks bij Floriade Expo 2022 te zien zijn. Tot een aantal maanden voor de opening in 2022 groeit Floriade Preview voortdurend met nieuwe activiteiten.

Wat krijg je voor dat geld?

Floriade Preview is voor bezoekers geopend tot en met 1 november 2020 van vrijdag t/m zondag. Reserveren is nodig en kan via de website van de Floriade. Een preview kost € 9,00 voor volwassenen, € 7,00 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en kinderen t/m 3 jaar zijn gratis.

De excursie is inclusief een vaartocht over het Weerwater van Almere Stad naar het Floriadeterrein, een bezoek aan het Preview Centre, de paviljoens en een rondleiding over het terrein met een treintje. Inwoners van Almere krijgen korting op de toegangsprijs.