6 september 2021 Meer nieuws

Floriade krijgt vorm

Ruim een half jaar voor de opening kreeg de verzamelde groenpers vrijdag 3 september een rondleiding over het Floriadeterrein in Almere. Vanuit de kabelbaan was mooi zien hoe het terrein steeds meer vorm krijgt. Nu nog als expoterrein en daarna als nieuwe stadswijk van Almere.

Tijdens deze editie van de Floriade ligt de focus vooral op de betekenis en relevantie van groen in de wereld. Bezoekers maken niet alleen kennis met de high tech ontwikkelingen in de tuinbouw, maar krijgen ook mee hoe innovaties, oplossingen en toepassingen ertoe bijdragen om de wereld groener, gezonder en toekomstbestendig te maken.

High tech kas

Een plek waar dit allemaal samenkomt is The Green House, een enorme kas aan de rand van het terrein waar de nieuwste teelttechnieken worden getoond en bezoekers kunnen kennismaken met innovaties zoals ‘virtual farming’, precisielandbouw en drones. Onder het motto ‘van belevenis naar betekenis’ worden in de kas presentaties, smaaktesten, kookworkshops en competities georganiseerd, waarbij ook een rol is weggelegd voor de bezoekers.

Groen hart

Het groene hart van het terrein wordt gevormd door het arboretum, een verzameling van zo’n 750 bijzondere boomsoorten, die allemaal op hun eigen manier een bijdrage leveren aan een groene en gezonde wereld, bijvoorbeeld doordat zij fijnstof opnemen of vocht vasthouden. Door middel van QR-codes krijgen bezoekers informatie over bomen en planten aangereikt. Op de boulevard komen informatiepanelen over thema’s als voeding en hittestress. Ook voor schoolkinderen wordt de Floriade interessant gemaakt. Nu al zijn er lespakketten uitgereikt die worden afgesloten met een bezoek aan de expo.

Over de A6 zoeven

De Floriade verwacht in de periode van 14 april tot en met 9 oktober zo’n 2 miljoen bezoekers, waarvan 72 procent afkomstig zal zijn uit Nederland. Er zullen zo’n veertig landen exposeren. Meer informatie is te vinden op de website van de Floriade.