23 februari 2021 Meer nieuws

Floriade-directeur Pieter Cloo stopt

Floriade-directeur Pieter Cloo heeft besloten zijn werk na april 2021 niet voort te zetten. Hij ziet geen mogelijkheid voor een verdere constructieve samenwerking met het gemeentebestuur.

“Samen met onze nationale en internationale deelnemers en overige partners zijn in de afgelopen maanden mooie resultaten bereikt. Ik wens alle betrokken een succesvolle Floriade Expo 2022”, aldus Cloo, die sinds april 2020 was aangesteld als directeur.

Geen zorgen

Cloo sprak in Greenity nr. 77 van 9 oktober 2020 over de voorbereidingen op de Floriade. Zo waren ze destijds bezig met het aanplanten van bomen en 200.000 vaste planten. Dit jaar moeten er een miljoen verwilderingsbollen en tulpen worden geplant. Cloo had geen zorgen over de impact van corona. Ook over de financiën, deelnemers en bezoekersaantallen was hij optimistisch. Lees hier het gesprek.

De Raad van Commissarissen betreurt, maar respecteert zijn beslissing. Statutair directeur Sven Stimac blijft met het managementteam de leiding uitoefenen en de Raad van Commissarissen werkt aan de verdere invulling van de directietaken. Het is nog niet duidelijk of er een opvolger voor Cloo wordt gezocht.