19 juni 2020 Meer nieuws

Floriade 2022 gaat door

De Floriade 2022 in Almere gaat door, besloot de gemeenteraad gisteravond. Toen was de stemming, maar vorige week bleek al dat er voldoende steun was. Floriadedirecteur Pieter Cloo is verheugd.

“Samen met de gemeente Almere, provincie Flevoland, Rijksoverheid, Nederlandse Tuinbouwraad en al onze partners zijn wij in 2022 in staat om tot de gewenste Floriade-programmering te komen en de wereld te verrassen”, meldt Cloo na de stemming.

Corona

Almere liet na de uitbraak van de coronapandemie uitzoeken wat de mogelijke effecten waren op de wereldtuinbouwtentoonstelling, waarvan de kosten toch al tot zes keer de begroting van 10 miljoen waren opgelopen. ‘De kern van het hieruit voortvloeiende advies luidde: ga door met Floriade Expo 2022, schrijf het verhaal van de Floriade nogmaals goed op en verbeter de communicatie hiervan, en pas het programmamanagement aan’, laat de Floriade-organisatie weten.

‘Profiteren’

Wethouder Jan Hoek van Almere is optimistisch over het vervolg: “Met heel veel verschillende partijen werken we al geruime tijd aan de wereldexpo en aan de nieuwe groene stadswijk die daaraan verbonden is. Ik ben blij dat we deze samenwerking kunnen voortzetten. De Floriade, het programma met de stad op weg daarnaartoe, en de nieuwe wijk Hortus, dat alles bij elkaar helpt ons verder in de ontwikkeling van Almere naar een groene en gezonde stad. Bewoners, instellingen en ondernemers gaan hiervan profiteren.”

210 bedrijven, 33 landen

De Floriade-organisatie laat weten dat inmiddels 210 bedrijven meedoen en dat ook de deelname van 33 landen is bevestigd. De wereldtuinbouwtentoonstelling vindt plaats van 14 april tot en met 9 oktober 2022.

Op de foto: Pieter Cloo, directeur Floriade Almere 2022 B.V (links) en Jan Hoek, wethouder Duurzaamheid, Mobiliteit en Democratische Vernieuwing.

Foto: Feenstra Fotografie