9 februari 2021 Meer nieuws

FloraHolland stelt Floriday opnieuw uit

Royal FloraHolland stelt de einddatum voor 100% digitaal opnieuw uit. Dat meldt de veiling op haar website. Eind maart wordt de nieuwe deadline bekendgemaakt.

De veiling heeft ingezien dat per 31 maart 100% digitaal handelen te ambitieus is. Daarnaast ontbreken er nog enkele noodzakelijk functionaliteiten in het programma Floriday. De komende weken gaat de veiling in overleg met diverse partijen, waaronder de Ledenraad, FPC-voorzitters, de verschillende softwareleveranciers, Blueroots, Plantform, SLB (onderdeel van de VGB), VBW en Flora Futura. Eerder werd ook de einddatum van 31 december 2020 niet gehaald.

Signalen uit de markt

De afgelopen weken waren er al kritische geluiden van telersvereniging Flora Futura en de actiegroep FloriNEE. David van Mechelen, CFO Royal FloraHolland: “We willen allereerst onze waardering uiten voor de inspanningen die iedereen de afgelopen maanden heeft geleverd. We nemen daarnaast de signalen uit de markt en van onze Ledenraad serieus. We zijn ons bewust van de impact van de veranderingen op de bedrijfsvoering op de tuin en bij kopers. De aanpassingen vragen om zorgvuldigheid, gewenning en meer tijd.”