11 januari 2019 Meer nieuws

Winnaars Dutch Tulip Awards bekend

Royal FloraHolland heeft de winnaars van de Dutch Tulip Awards bekend gemaakt. De prijzen worden toegekend aan de meest geslaagde marktintroductie van 2018.

De inzendingen zijn door de vakjury in vier categorieën beoordeeld op de aspecten commercieel aantrekkelijk, kwaliteit, logistiek, belading en houdbaarheid. Naast drie prijzen per categorie heeft de jury ook in elke categorie een eervolle vermelding verleend.

Prijswinnaars

In de categorie snijbloemen ging de eerste prijs naar de enkelbloemige Eustoma russellianum 'Botanic Pink' van Montana Lisianthus uit Poeldijk. De winnaar in de categorie kamerplanten was Monstera 'Monkey Leaf' van v.d. Arend Tropical Plant uit Naaldwijk. De eerste prijs in de categorie tuinplanten ging naar Helianthus 'Funshine Multiflower' van Bunnik Plants uit Bleiswijk. De categorie concepten werd gewonnen door Phalaenopsis Original Orchids Frame van Artisan uit Nieuwaal.

Dutch Tulip Award stopt

De Dutch Tulip Award is onderdeel van de dienstverlening van FloraHolland gericht op het ondersteunen van noviteiten. Vanaf 2019 stopt deze dienstverlening in zijn huidige vorm. Dat betekent dat de Dutch Tulip Award ophoudt te bestaan.